Ирена Анастасова: Ще продължим да защитаваме българските национални ценности, мирa, семейството и децата

Мар 22, 2023 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 659

Кандидатите за народни представители на БСП от 11 МИР Ловеч проведоха десетки срещи в областта

Водачът на листата на „БСП за България“ в 11 МИР Ловеч – Ирена Анастасова, заедно с кандидатите за народни представители Минчо Казанджиев, Христомир Маринов, Тодор Спасов, Тодор Тодоров и Събчо Лалев, проведоха десетки срещи в градовете Ловеч, Троян, Тетевен, Луковит и Априлци, както и в селата Ъглен, Дъбен, Дерманци, Лисец, Слатина, Чифлик, Врабево, Бели Осъм, Радювене, Александрово, Голям извор, Умаревци, Къкрина, Торос, Петревене, Румянцево.

По време на срещите с избиратели и симпатизанти, водачът на листата на социалистите Ирена Анастасова представи приоритетите, по които ще работи БСП в следващото Народно събрание: увеличаване на доходите на българските граждани, въвеждане на необлагаем минимум, равен на прага на бедност, таван на цените на стоките от първа необходимост, а също и недопускане на въвличане на България във война и прекратяване на доставките на оръжие за Украйна, както и постигане на мир чрез преговори и диалог.

„Ще продължим да отстояваме българските национални ценности и да защитаваме децата и традиционното българско семейство от посегателствата на джендър идеологията“, заяви Анастасова пред хората в областта.

Присъстващите на срещите със социалистите изразиха подкрепа за направеното от БСП досега в социалната сфера – увеличението на пенсиите, на минималната работна заплата и подкрепата за семействата с увеличението на майчинството за втората година от отглеждането на детето, безплатните учебници за всички ученици и еднократната помощ за началото на учебната година за всички деца до четвърти клас включително.

Те споделиха нерешените с години проблеми в общините Ловеч, Луковит и Тетевен, сред които окаяното състояние на улиците в селата, липсата на адекватна здравна помощ, липсата на аптеки и хранителни магазини в много от селата, липсата на вода, непрекъснатото спиране на тока, бързите темпове на обезлюдяване и тежката демографска криза.

„Всички тези проблеми изискват, както адекватната и бърза намеса на държавата, за което ние поемаме ангажимент, така и специално внимание и действия от общинските ръководство и кметове“, обясниха кандидатите за народни представители от БСП.

Добър пример за решаване на тези проблеми е община Троян, която се отличава с подчертана грижа към хората, към социалните услуги, към здравеопазването, към инфраструктурата. Водачът на листата Ирена Анастасова се срещна с кмета на общината – Донка Михайлова и посети новата социална услуга в града – дневен център за хората с увреждания, където в спокойна и съвременна обстановка те получават необходимата професионална помощ и подкрепа.
Срещите на кандидатите от листата на „БСП за България“ в областта продължават.