Троянските социалисти честваха Деня на труда пред Паметника на манифестантите

02.05.2022 г.

Първомайска традиционна среща на троянските социалисти се състоя пред Паметника на манифестантите в балканския град и поднесоха цветя пред паметника на първите, издигнали глас за справедливост и достоен живот. Монумента е в чест шестимата манифестанти и седемте музиканти, които преминават по улиците на град Троян под развятото знаме на партията на първи май 1901 година.

Кметът на Община Троян и член на ИБ на БСП Троян Донка Михайлова поздрави своите съратници с празника. Тя им пожела да бъдат здрави и непримирими пред всички неравенства и предизвикателства. Михайлова припомни, че именно от социалистическата партия зависят стабилността и социалната справедливост в България.

По случай Деня на труда слово произнесе Ивайло Стефанов, член на Изпълнителното бюро на БСП Троян. Той припомни историята на този празник и каза, че Обществото ни днес има нужда от подкрепа повече от всякога, защото всеки български гражданин има право на достоен труд, заплащане и развитие. "Само заедно, със солидарност, с обща кауза, можем да се преборим с бедността и неравенството. Честит Първи май! Честит празник на левия печат и левите движения", добави още Стефанов.