Вяра Емилова и Иван Ченчев пред изявени спортисти в Троян: Градът заслужава модерна спортна зала – доказват го постиженията ви

20.04.2022 г.

„Всяко трето дете в Троян спортува активно в спортен клуб под ръководството на квалифициран треньор. Спортните клубове са 28, от които 21 са лицензирани – ни каза днес кметът на града Донка Михайлова. Към това ще добавя: Троян има световни шампиони и медалисти, именно защото ги изгражда, тръгвайки от масовия детско-юношески спорт“.

Това заяви председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 47-то Народно събрание Иван Ченчев по време на среща в Троян с представители на всички спортни клубове и изявени троянски спортисти, които са сред най-силните имена на българския спорт. Активно участие в срещата взе и народният представител от БСП от Ловешки район Вяра Емилова.

Сред изявените троянски спортисти е Станимир Беломъжев – двукратен световен шампион по ски ориентиране, много силни изяви и призови места имат и състезателите от клубовете по бойни спортове – джудо, самбо и карате –Анна-Мария Манушева, Цветелина Маринова, Таня Радулова, Пламен Мошеков, Виктория Инковска.       

„Развиването на детско-юношеския спорт, поддържането на изключително сериозен спортен календар от страна на общината и кмета Донка Михайлова, поддържането на спортната база, отношението към спортистите и треньорите, постигнали високо спортно майсторство са най-категоричното доказателство, че изграждането на многофункционална спортна зала в Троян е изключително необходимо“, посочи Вяра Емилова.

Иван Ченчев и Вяра Емилова се ангажираха с подкрепа за изграждането на многофункционална спортна зала в Троян и на роубан за летен биатлон.

Двамата ще поканят представителите на спортните клубове от Троян в Народното събрание, където, заедно с експерти от парламентарната спортна комисия и Министерството на младежта и спорта, да бъдат обсъдени проблемите в работата на клубовете в търсенето на добри решения в помощ на развитието на спорта.