Депутатите от „БСП за България“ Иван Ченчев и Вяра Емилова се срещнаха със спортните клубове в Ловеч

31.03.2022 г.

Развитието на спорта в Ловеч бе темата на срещата на председателя на парламентарната комисия за младежта и спорта Иван Ченчев и зам.-председателят на Комисията по туризъм Вяра Емилова с 8 спортни клуба от областният център във вторник. Двамата народни представители  от „БСП за България“  обсъдиха проблемите и перспективите за развитие на спортните клубове  „Хандабал мъже“, „Хандбал жени“, „Волейбол“, „Борба“, „Лека атлетика“, „Карате-До“, „Карате“ „Киокошинкай“ и „Джудо“.

Срещата беше съвместно с Постоянната комисия по образованието, спорта, децата и младежта към Общински съвет в Ловеч и се състоя по покана на нейния предстедател - Страцимир Петков.

Състоянието на спортната зала беше основна тема в дискусията, както и липсата на басейн в областния град, липсата на лекоатлетическа писта, както и начина на отдаване на помещения за спорт, които са заложени в наредба, която предстои да бъде обсъждана на следващото заседание на Общинския съвет в града.

Изказано бе мнението, че е необходимо спортната зала да бъде проектирана отново в реални параметри с участието на клубовете, които ще ползват съораженията.

След срещата Иван Ченчев и Вяра Емилова разгледаха на място състоянието на залата и установиха крайната необходимост да бъдат създадени нормални условия на спортистите за тренировка.

„Проблемите са ясни и са поставени на масата. Поемаме ангажимент да съдействаме за комуникация с изпълнителната власт за бързото решаване на въпроса“, заяви Вяра Емилова.

Народните представители от „БСП за България“ ще съдействат за последваща среща и с другите депутати, избрани от областта, в търсене на възможности и проекти за ремонт на игрището до училище „Димитър Димов” в града.

„Благодаря на колегата Иван Ченчев - народен представител и председател на Комисията за младежта и спорта към НС за поетите ангажименти и съпричастност към развитието на спорта в Ловеч и областта“, каза още Вяра Емилова.