Вяра Емилова, БСП: Държавата трябва да е социална и да мисли за хората

Nov 12, 2021 Новини Избори 0 1274

12.11.2021г.

„Държавата трябва да е социална. Тя трябва да мисли за хората и да не гледа на тях само като на избиратели, и да ги ползва от кампания на кампания“. Това заяви в ефира на Евроком водачът на листата на „БСП за България“ в Ловеч Вяра Емилова.

Тя подчерта, че хората са уморени. „Много обещания се дадоха и много приказки се изприказваха, а през 2-3 месеца влизаме в избори. Една година буксуваме“, обясни тя. По думите й веднага след изборите трябва да бъде създадено правителство. „БСП има своята програма за първите 100 дни и веднага след изборите е готова да започне да я изпълнява“, категорична бе Емилова. Тя подчерта, че БСП има и цялостна управленска програма с приоритети в конкретните сектори стъпила на „Визия за България“. „Именно по тези политики бихме търсили и консенсус в 47-то Народно събрание за сформиране на правителство.  БСП доказа, че е разумният, диалогичният партньор, разполага с необходимите експерти и предлага разумни решения, които биха помогнали за доброто развитие на България“, подчерта тя.

Емилова посочи, че по време на кампанията се е срещнала с много хора и е провела много разговори. „Предприехме няколко инициативи с колегите от листата, която водя. Подкрепихме колегите от Плевен за стартирането на  АЕЦ „Белене“. Хората искат да имат по-ниска цена на тока. Друга инициатива направихме с колегите от Пловдив област, кметът на Троян Донка Михайлова и председателят на БСП-Ловеч Минчо Казанджиев, за да бъде отворен целогодишно проходът Троян-Кърнаре“, обясни социалистът. В резултат на инициативата тя обясни, че Агенция „Пътна инфарструктура“ е възложила проектирането на съоръжения, с които да помогне за целогодишното преминаване на прохода. „Когато местната власт и народните представители гледат в една посока нещата се случват. Това е нашата първа малка победа. Вярвам, че нашите победи ще бъдат повече“, каза още тя.  Емилова обясни, че във водената от нея листа има млади хора, с опит, активни, с бизнес и собствен поглед за развитие на Ловеч. „Направихме един добър екип, с който сме готови да работим за по-добър живот на хората в Ловеч и в цялата страна“, заключи Вяра Емилова.