Вяра Емилова: Можем да поздравим КС за решението за понятието "пол"

Окт 27, 2021 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 504

26.10.2021 г.

"Понятието „пол“, според Конституцията, трябва да се разбира само в неговия биологичен смисъл.  Можем само да поздравим за отговорната гражданска позиция висшите магистрати на България, които сложиха ред в развихрилата се либерална вакханалия на тема пол и сексуални свободи". Това написа във Фейсбук водачът на листата на "БСП за България" в Ловеч Вяра Емилова. Тя припомни, че  БСП,е  водила решителна битка срещу приемането на Истанбулската конвенция, която Борисов и кабинетът му са внесли тихомълком за ратификация в дневния ред на парламента на 3 януари 2020 г. "Това взриви цялото ни общество. Дори Светият синод се намеси в спора на страната на разума", допълни тя.

Вяра Емилова пише, че либералният разговор за правото на всеки да се чувства и изразява както му диктува възпитанието, образованието и съвестта трябва да се води в обществото, но има граници, които нашият народ не желае да бъдат прекрачвани. "Политиците трябва да се съобразяват с това всеки път, когато по конюнктурни съображения се опитват да пробутват на обществената трапеза разни скалъпени теории за възпитанието на децата", коментира тя.

Вяра Емилова подчерта, че днес вече имаме окончателно решение по въпроса и нашите деца няма да се колебаят от кой пол са и "Няма да викат на баща си и майка си Родител № 1 и Родител № 2". "Конституцията на България ще бъде спазена, благодарение на всички, които застанахме за правото на децата да бъдат отглеждани в безопасна за здравето и психиката им среда", подчерта тя.

Вяра Емилова коментира, че свободата е прекрасно нещо, но тя изисква преди всичко отговорност от личността. "Човек не трябва да прекрачва границите на здравия разум. Не трябва правото на един да е в конфликт с правото на друг или пък да е в разрез с инстинктите за самосъхранение, правата и свободите на всички останали. С правото на българският народ да съхранява и опазва традициите си във възпитанието на децата", пише тя. Според нея това разбиране е в интерес и на самия човек, и на обществото, което трябва да стимулира отговорността при отглеждането на бъдещите поколения българи. "В името на България, в името на благополучието на всички ни и най-вече – на нашите деца", завършва Емилова.