Вяра Емилова води листата на социалистите в Ловеч

Коалиция „БСП за България“ вече е готова с антикризисна програма и план за първите 100 дни

Социалистите представят лица професионалисти, експерти, авторитетни общественици от цялата ловешка област, които познават добре областта и имат опита и познанията да работят в посока на нейното развитие в национален план.

Вяра Емилова е водач на листата в Ловеч. Тя е магистър по психология, народен предствител в 45-то Народно събрание, била е заместник-областен управител на крайдунавска Силистра, управител на фондация „Дума” и на Българска свободна телевизия до началото на настоящата година. Член е на БСП от 2005 година и секретар на Националния съвет на столетницата.             

„Да водя листата за народни представители от Ловеч е голяма отговорност и изключителна чест за мен. Благодаря за подкрепата и гласуваното ми доверие от кандидатите от листата, с които заставаме рамо до рамо, за да работим активно за развитието на Ловеч и региона, за реализиране на потенциала му в  сферите икономика, туризъм и социални дейности. Този прекрасен град е бил винаги близо до мен, както с познанствата, които имам в региона, така и с богата си култура и история. Всеизвестно е, че „градът на люляците” през вековете е бил един от най-важните духовни и икономически центрове на страната, където се пресичат важни пътища за България от четирите посоки на страната. Ловеч притежава и характерния революционнен дух, извисен от  подвига на Апостола на свободата. И аз вярвам, че всички истински българи ще застанат зад стремежа ни към укрепване на страната, преодоляване на кризата и реална социална защита“, каза Вяра Емилова след регистрацията.

Жителите на Ловеч вече поставиха и първите проблеми пред водача на листата на коалиция „БСП за България“ - липсата на заетост, поради което младите хора се изселват от региона, лоша транспортна свързаност, включително с общинските центрове, проблем с водоснабдяването, което в много села почти липсва през лятото, лошото състояние на уличната мрежа, особено в селата, необходимо е Троянският проход да е проходим целогодишно и да улесни транспортната комуникация между Пловдив-област и Южна България с Ловешка област, и Северна България, както и ред други въпроси, чието решаване е протакано повече от десетилетие”.

За предстоящия вот на 14 ноември социалистите от Ловеч ще се фокусират върху конкретните проблеми на населените места, които ще намерят решение и с промените, които левицата предлага в здравеопазването, в социалната политика, както и в останалите сфери на икономическия и обществен живот. „За разлика от всички останали партии, ние вече имаме готова антикризисна програма и план за първите 100 дни, за да успеем да преодолеем бързо кризата и да предотвратим тежките социални, здравни и икономически последици“, съобщи водачът на социалистите в Ловеч.

Втори в листата е Минчо Стойков Казанджиев - завършил е Стопанска академия „Димитър А.Ценов“ - Свищов. Икономист. Специализирал във ВИИ „Карал  Маркс“ със специалност „Държавен и финансов контрол”, както и в академия „Димитър А. Ценов“ по специалността „Маркетинг и мениджмънт на бизнеса”. Работил е в системата ДКМС, секретар и главен счетоводител на СБА.

Кмет на Ловеч (2003-2015). Директор на „Асет“ банк клон Ловеч до 2021 г.

Член на БСП от 1986 г. Общински и областен председател на БСП - Ловеч. Общински съветник от 2015-2021. Минчо Казанджиев е роден в гр. Троян. Семеен с две деца.

Трети е Младен Павлев Богдански - завършил е висшето си образование в Лесотехнически университет. Бакалавър по „Горско стопанство” със специалност инженер-лесовъд и магистър по „Горско и ловно стопанство”. Има изкарана редовна докторантура. Работил е в Регионална дирекция на горите-София, фонд  „Българска гора”. От 2021 г. стартира собствен бизнес в сферата на горите и горското стопанство.

Четвърти в листата е Христомир Лазаров Маринов - завършил е Нов Български Университет. Бакалавър по “Гражданска и корпоративна сигурност”. Магистър по „Сигурност и отбрана”. Общински председател на БСП - Тетевен. Два мандата общински съветник в ОбС Тетевен. Член на БСП от 2012 г. Семеен с две деца .

Пети е Иван Галилеев Иванов - завършил е „Корпоративен мениджмънт” в Европейско висше училище по икономика и мениджмънт – Пловдив. Бакалавър по „Счетоводство контрол” и магистър по „Финансов Мениджмънт” в Стопанска  академия  „Д. А. Цанов“ – Свищов. Регионален представител на Съюз на стопанската инициатива. Представител на няколко финансови небанкови институции в сферата на застраховането. Председател на УС към Сдружение футболен клуб „Вежен" –Тетевен. Роден в Ловеч. Семеен с едно дете.

Шести в листата е Васил Тошев Гадевски - бакалавър и магистър в „Лесотехнически университет”, София . В трудовата си кариера е работил като програмист на дървообработващи машини с цифрово програмиране. В момента участва в управлението на семейно предприятие за производство на мебели. От 2015 г. до настоящия момент общински съветник от БСП в гр.Троян. Семеен с две деца.

Седма в листата Детелина Лазарова Георгиева - магистър по педагогика във ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий”. Завършила е Стопанска академия „Д. А. Ценов”-гр. Свищов със специалност „Финансово, застрахователно и социално дело”. Работи като Главен счетоводител в „Агромеханизация” ЕООД, с.Брестница. Родена в гр.Тетевен, семейна с две деца .

Осма е Маргарита  Иванова Любенова - висшето си образование е завършила в НМА „ПрофПанчо Владигеров“ – грСофия, със специалност „Поп и джаз пеене”. През 1999 г. завършва „Маркетинг и мениджмънт” в „Българо -Датски колеж по икономика и управление” - гр.Ботевград. Работила като преподавател в СОУ „Панайот Пипков“, гр. Ловеч и Езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч. В момента управител на ЗП „Васка Любенова”, с. Казачево“, общ. Ловеч. Родена в с. Горско Сливово, общ. Летница. Семейна с две деца.

Девети в листата е Събчо Илиев Лалев - магистър по „Икономика” в СА „Д.А.Цанов“, гр.Свищов. В трудовата си кариера е работил като директор на дирекция „Финанси” в община Априлци, секретар на община Севлиево и началник отдел „Общинска собственост”.

Общински съветник в ОбС – Априлци и общински председател на БСП -  Априлци. Роден в гр. Калофер. Семеен с едно дете.

Десети в листата е Тихомир  Йотов  Мирчев - завършил ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ гр. Велико Търново, специалност „Психология”. Притежава и лесовъдно образование Работил дълги години в ДГС „Лесидрен”. Втори мандат председател на Общински съвет Угърчин. Роден в гр .Тетевен. Семеен с две деца.