Ирена Анастасова: Престъпните практики трябва да спрат и БСП знае как и може да го направи

Юли 05, 2021 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 591

5 юли 2021

Кандидати за народни представители от листата на Коалиция "БСП за България" в 11-ти МИР се срещнаха в Ловеч с дейци на партията, на младежките организации и общински съветници от БСП.


Водачът на листата Ирена Анастасова се обърна към присъстващите с думите: "Вие сте лицето и гръбнакът на партията ни в областта. Вие сте хората, с чиито усилия, труд и отдаденост са изграждани икономиката, здравеопазването, образованието тук. И вие сте тези, които с огорчение виждат как построеното се руши. Виждате как финансовия ресурс на държавата, вместо да се използва за добруването на всички, потъва в джобовете на приближени към досегашната власт.


Дори да погледнем само в Ловешка област. Строителството на 20 км от отсечката от магистрала "Хемус" в района на община Летница не е започнало, но е сключен договор с фирма за 97 милиона лева за покупка на материали. 84 милиона от тях вече са изплатени, въпреки че по-голямата част от работата дори не е започнала. В 44-тото Народно събрание 4 години се борих, за да се разшири еднократната помощ за децата не само в първи, но и във втори, трети и четвърти клас. Това щеше да струва на държавата 30 милиона лева на година. ГЕРБ отговаряше, че няма пари. Но имаха да преведат авансово 84 милиона лева за несвършена работа!


Не е ли същото и с ремонта на язовир "Пазар дере", за чийто ремонт управляващите от ГЕРБ са дали 2,35 милиона лева чрез държавната фирма "Монтажи". За един празен водоем, с цени на материалите и услугите, използвани при ремонта му, в пъти над пазарните!


Не е ли същото и с изграждането на физкултурния салон на ОУ "Проф. Димитър Димов"? Преведени от Общината авансово пари на фирма, която се оказва длъжник на НАП и тези пари отиват за покриване на този дълг, а децата продължават да са без физкултурен салон!


Тези престъпни практики трябва да спрат и БСП знае как и може да го направи!", заяви Ирена Анастасова.
В последвалата дискусия, с участието и на Минчо Казанджиев - дългогодишен кмет на града и кандидат за народен представител, присъстващите споделиха много проблеми, посочвайки и начините, по които да бъдат решени.