Ирена Анастасова, БСП: БСП първа е готова с листите и програмата за управление

Само с активност на изборите можем да предотвратим манипулациите

БСП влиза подготвена в предизборната кампания за парламентарния вот на 4 април, според категоричното мнение на депутата от левицата Ирена Анастасова. „Неслучайно сме първата политическа партия от парламентарно представените партии с готова листи и програма. Нашата платформа стъпва върху документа „Визия за България“, посочи по БНТ народният представител.

„Търсихме съответните експерти, които отговарят на приоритети ни за развитие на България и на тази основа подредихме листите си. Приключихме подредбата им, определяйки и имената от гражданската ни квота“, обясни зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова в националния ефир.

 

На въпрос как левицата е избрала гражданската си квота, Анастасова коментира: „Всички имена, които сега се виждат в листите на БСП, са предложения от нашите организации по места. Със самите хора е воден разговор след това от ръководство, това са предложения от нашите членове по места. Тоест чухме това, което те ни предлагат“.

 

Анастасова припомни, че в изминалите четири години на 44-тото Народно събрание БСП многократно е искала вот на недоверие на правителството, оставката на премиера и на ресорни министри, свързани с различни провали: „Когато имаме такива заявки, означава, че сме готови за избори. Отдавна сме готови за тях. Всички трябва да се обединим, за да променим управлението на страната.“

 

Въпросът за евентуална коалиция след изборите, зам.-председателят на БСП коментира така: „Позицията на Националния съвет на БСП и на ръководството на партията е, че в зависимост от резултатите, ако се налага коалиция, ще направим допитване до всички членове. Няма никакъв шанс от такова допитване да излезе новината, че те ни препоръчват да се коалираме с ГЕРБ.“

 

Анастасова призова по време на разговора по БНТ хората да отидат до урните на 4 април: „Само с активност на изборите можем да предотвратим манипулациите“, категорична е тя.