Радина Банкова: За да се промени животът ни, най - важното е да се чува гласът на гражданите

Окт 24, 2019 Новини Избори 0 1324

24.10.2019

"Най - важно за мен е да се чува гласът на гражданите, да се приложи нов метод на управление в общинската администрация, за да се промени отношението към хората, които търсят административните услуги, нуждаят се от решаване на различни проблеми и добро отношение." Това заяви кандидатът за кмет на община Ловеч Радина Банкова на среща с жители на общината. Тя бе категорична, че гражданите не трябва да се молят и унижават, а трябва да изискват общината да работи за всички, да се създаде нова социална среда и ново качество на услугите. "Чувствам се достатъчно подготвена и имам опита,  за да направя всичко възможно като кмет- средата в Ловеч да се промени. Видях потресаващи картини по селата - възрастните хора са изоставени, без социални грижи, улици и обществени сгради са разрушени, на много места читалищата са заключени, защото на практика са неизползваеми", коментира Банкова. Кандидатът за кмет обясни, че е обещала на хората по селата след изборите, вече като кмет, да се върне при тях и заедно да решават проблемите

Председателят на предизборния щаб на БСП в Ловеч Димитър Горов предупреди присъстващите на срещата да не се поддават на плъзналите слухове срещу Радина Банкова. "От ГЕРБ вече включиха машината на компроматите. Стремежът им е да се омаловажава това, което Радина Банкова е постигнала в развитието на фирмата си, да се накърни авторитетът й като човек с много контакти у нас и в чужбина, постигнал с труд, воля и упоритост присъствието си на международните пазари", обясни Горов. Той коментира, че на зловредните приказки не трябва да се обръща внимание и няма нужда от оправдания, защото хората, които я познават, знаят много добре какъв човек е. "Да загърбим всичко това и да изберем на 27 октомври нашия кмет Радина Банкова", призова Димитър Горов. 

Христо Борисов, председател на общинската организация на Българския антифашистки съюз в Ловеч връчи на Радина Банкова почетна грамота на съюза и заяви, че тя е доказал се и успял в работата си човек, който с упоритост и всеотдайност ще направи всичко по силите си, за да настъпи така исканата  промяна в живота на всички хора в общината. 

Искаме бъдеще за Ловеч и знаем как да го постигнем

"При срещите си с жителите на община Ловеч през този месец аз не давах обещания, водих открита и честна кампания, без инсинуации и обвинения. Исках да чуя вашия глас, видях в очите ви страха от неизвестното бъдеще и недоверието, което носите в себе си. Искам да ви дам надежда, че нещата ще се променят и аз, с делата си, ще доказвам всеки ден, че Ловеч може да се възроди и да бъде един прекрасен град за живеене - за нас и за децата ни", заяви Радина Банкова при закриването на кампанията си.  Тя добави, че всичко, което е видяла по време на кампанията, я кара да се съпротивлява на разрухата и безверието и на това, че възрастните хора са забравени по селата. "Това не бива да продължава така. Не вярвайте на лъжи, промяната е възможна, ще го докажа и ще работя за бъдещето на Ловеч, защото заедно можем да направим всичко, което е нужно за града и общината ни", каза Банкова. 

До нея застанаха и кандидатите за общински съветници от Коалиция "БСП за България", от името на които Радина Банкова заяви : "Това сме ние - един екип, който ще се бори за победата  на изборите в неделя. Искаме да останем тук, искаме да живеем тук, искаме да работим за този град, искаме бъдеще за Ловеч. Подкрепете ни."