Радина Банкова: При сегашното управление в Ловеч няма връзка между управляващите и гражданите

Окт 23, 2019 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 1556

23.10.2019 г.

"Всички заедно трябва да поискаме промяна като граждани и заедно да я направим". Това каза Радина Банкова, кандидат за кмет на община Ловеч, подкрепена от БСП на среща с жителите на село Слатина. С нея беше и Николай Стоянов, председател на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата й.

"Между управляващите и останалите граждани няма никаква връзка, хората са обезверени, не вярват в бъдещето, напускат града. Общинското управление трябва да чува проблемите, да откликва на несгодите на гражданите, а от обиколките ми в селищата на общината се убеждавам, че това съвсем не е така - виждам възрастни самотни хора, липса на социални услуги; неремонтирани с години улици и пътища; затворени, рушащи се читалища; лошо качество на питейната вода. Оказва се, че общината не отделя никакви средства за повечето села, но има и такива, приближени по партийна линия до управляващите, които са получили някакви средства", каза още Банкова.

Кандидатът за кмет Радина Банкова представи пред присъстващите на срещата и други дейности на общината, които трябва да се променят  задължително - прозрачно управление, административни услуги без бюрокрация и некомпетентност, въвеждане на съвременни технологии в общината, използване на общинската собственост в полза на гражданите, сметосъбирането и сметоизвозването да станат общинска дейност, за да се намали цената на услугата за гражданите и най - важното - да се възроди икономиката като се промени нормативната уредба, за да улесни и ускори работата по документи с всеки един предприемач.

Ваня Василева, кандидат за кмет от БСП за село Слатина, припомни на своите съселяни някои от решените проблеми в селото по време на последния от трите й мандата досега. Тя сподели още с тях, че по всяко време на денонощието се е старала да бъде в помощ на хората. "Кметът на селото е човекът, който трябва да знае проблемите на хората и да им помага да ги решават, независимо кой от коя политическа сила е", заяви Ваня Василева.

 Гражданското общество трябва да намери своето място в местното самоуправление

"Дошло е време да се ангажираме с проблемите, които са се натрупвали толкова време при липсата на контакти и взаимоотношения между управляващите в общината и гражданите в Ловеч и останалите населени места. Това заяви кандидатът за кмет на община Ловеч, подкрепен от БСП, Радина Банкова на втора й среща с жителите на комплекс "Младост" в Ловеч. "Гражданското общество трябва вече да осъзнае как самото то може да заеме съзнателно своето място в местното самоуправление. Не бива да се примиряваме, а да започнем веднага промените, защото безкрайно много сме се забавили", каза още тя.  

По време на разговора стана дума за изготвения преди години проект за цялостна реконструкция на жилищния комплекс, по който сегашното общинско управление нищо не е предприело. Няма помещение за събирания на гражданите, от ремонт се нуждае водопроводната мрежа, наложително е да се въведе ефективна организация и контрол на сметосъбирането и сметоизвозването, от обновяване се нуждаят зелените площи в  междублоковите пространства.