Радина Банкова : Имаме идеи как да върнем младите в Ловеч

Окт 22, 2019 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 1463

22.10.2019 г.

"Селата са запустели, а възрастните хора са оставени без каквато и да е помощ и социални услуги. Много семейства заминаха от Ловеч, за да търсят прехраната си на други места или в чужбина, заминаха и много млади хора, които няма къде в Ловеч да приложат наученото във висшите учебни заведения". Това каза Радина Банкова, кандидат за кмет на община Ловеч, подкрепена от БСП, на предизборна среща с жителите на село Дренов. "Необходима е отговорност към общността, в която живеем, за да направим промяна, да изградим нов модел на управление. Екипът, който ръководи общинската администрация, трябва да се абстрахира от политическите си пристрастия и да работи в интерес на гражданите, да защитава техните интереси", отбеляза още Банкова. Нейната главна задача е да убеди младите хора, че в Ловеч могат да се създадат добри условия и за работа, и за живот. "Имаме идеи как да осигурим пари за ремонт на читалищата, как да преструктурираме цялата транспортна система в общината, за да не остава нито едно населено място без автобусна връзка с града. На Ловеч е необходима денонощна аптека, на селата - пътуваща, както и повече средства за лични асистенти, домашни помощници и социални асистенти, особено за възрастните самотни хора по селата. Всичко това може да се случи, макар и трудно, ако ми се доверите - на мен и на хората, които издигнаха кандидатурата ми за кмет на общината - ние знаем как да направим всичко това", каза още Радина Банкова.

Можем да променим живота си - бавно, трудно, с много усилия, но можем

"Местното самоуправление трябва да загърби всички политически модели, които се оказаха неуспешни, и да се обърне с лице към грижите, потребностите и проблемите на гражданите от Ловеч и от селата". С тези думи започна срещата си с жителите на село Дойренци Радина Банкова. "В момента липсва какъвто и да е контакт между хората и управляващите, лошо е качеството на извършваните услуги - както от страна на администрацията, така и в сферата на всички останали услуги", допълни още кандидатът за ловешки кмет, подкрепен от левицата.

"Не дойдат ли млади специалисти - добри професионалисти, на работа в Ловеч, всичко е пред провал - в болницата няма лекари, в образованието много учители се пенсионират, в малкия и средния бизнес няма желаещи млади хора, които да започнат работа. Причината за това е в липсата на условия за добър живот, за добро и сигурно заплащане, за забавления, каквито искат младите, но - всичко това може да се промени - бавно, трудно, с много усилия, но може", категорична бе Банкова.

Макар да е голямо и будно село,  Дойренци има своите проблеми- както останалите села в общината. По думите на Марияна Хитова, кандидат на БСП за кмет на селото за пети мандат, питейната им вода, която е от местен водоизточник, е със завишени нива на нитратите и хората са принудени да купуват минерална вода. От четири години нито една улица в селото не е била ремонтирана. Рушат се сградите на училището и на здравната служба, които сега са затворени, обрасли в бурени. Обявени са за продажба, но до момента купувачи не са се появили. Не са доволни и от сметосъбирането - два пъти в месеца, особено през лятото, според хората, е крайно недостатъчно, а и една част от контейнерите са с повредени капаци.