Димитър Горов: За БСП е по-важна програмата, а не имената на бъдещите министри, както е при ГЕРБ

Мар 02, 2017 Новини БСП 0 2205

Моделът \\

„За нас по-важна е програмата и заложените в нея политики, а не имената на бъдещите министри, както е при ГЕРБ“. Това заяви пред БНТ кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България“в Ловеч, Димитър Горов. Той смята за логично, при спечелване на изборите, БСП  да формира правителство с министър- председател Корнелия Нинова. Попитан дали се обсъждат имена на министри в БСП, Горов обясни, че това ще зависи от конфигурацията от народни представители, които ще влязат в 44-то Народно събрание. По думите му обаче, сигурното е, че които и да са министрите от левицата, те ще работят за изпълнение на платформата на БСП, с която се е явила пред българските граждани. Като примери той посочи- министърът на икономиката да се заеме със създаване на фонд „Индустрия“, а този на енергетиката да търси държавни гаранции за изграждането на големите енергийни проекти. „Програмата ни е формирана на базата на реализъм и на конкретика. В нея няма допълнителни разходи над тези, които и в момента се правят в държавата, а само вътрешно преразпределение“, заяви Горов. Той попита дали е по-добре да се похарчат 2 млрд. лв за саниране с единична цена на квадратен метър 380 лв. или да бъде формиран един такъв фонд в икономиката с 500 млн. лв., който да гарантира икономическото развитие на България. Социалистът подчерта, че БСП е за санирането, но да се регламентират ясно правилата и формирането на цените.

Като важна мярка на БСП Горов посочи и въвеждането на ново облагане на доходите на физическите лица, при което с 20% ще се облагат хората с доходи над 10 000 лв. месечно.

„Дебатът, който проведохме в БСП, далеч преди изборите, ни помогна да избегнем съставянето на попупистка програма- направихме платформа с ясно цели и параметри“, коментира кандидатът за народен представител.

Моделът "наши фирми, ваши фирми" трябва да спре да съществува

Димитър Горов бе категоричен, че моделът "наши фирми, ваши фирми" трябва да спре да съществува. „Ако го е имало при досегашното управление, то сега той трябва да бъде напълно променен. Този модел не е добър за държава и губи много ресурси и енергия. Това трябва да бъде прекратено“, заяви социалистът. Той припомни, че хората са показали, че искат промяна и ако тя не се случи, няма как да очакваме да има доверие към политическата класа. „БСП е категорично за прекратяване на възможността да се случва вариантът "наши фирми, ваши фирми"- а при ясни правила всички фирми да бъдат равнопоставени“, обясни кандидат- депутатът.

Димитър Горов обясни, че след 1989г. държавата тотално избяга от своите ангажименти и възможности за влияние. „Повече държава в момента е по-добрия вариант за България“, заяви социалистът. Той подчерта, че десните са обяснявали, че колкото по-малко държава, толкова по-добре- но е видно до какво е довело това – 6 млн. българи, разбита икономика и неспособност да се възползваме пълноценно от членството си в ЕС.