БСП-Ловеч отбеляза смъртта на партизани и ятаци на паметника в с. Александрово

Общинските структури на БСП и БАС Ловеч поднесоха цветя  и венци на паметника на загинали партизани и ятаци от Партизански отряд \"Христо Кърпачев\"

БСП-Ловеч отбеляза смъртта на партизани и ятаци на паметника в с. Александрово. За да почетат тяхната памет на поклонението пристигнаха общинският председател на БСП-Ловеч Станимир Стоянов, председателят на МО БСП-Ловеч Христо Марков, както и част от ръководството на БАС Ловеч.

На срещата бяха също новоизбраният кмет от квотата на БСП,  партийни членове и жители от селото. Партийният секретар на организацията в с. Александрово – Стелиян Лазаров беше удостоен с юбилеен медал “70-години от победата над фашизма”.

На 21 Януари 1944 година край с. Александрово са убити партизани от отряд „Христо Кърпачев”. Същата година са разстреляни десетки техни ятаци от околните села, а телата им са били изхвърлени от моста в р. Осъм.

Председателят на младежката организация Христо Марков благодари на присъстващите, които въпреки лошите метеорологични условия, са дошли да почетат паметта на падналите в борбата с антифашизма.  „След 72 години ние пак сме тук и трябва да пазим паметта за това, което се случило, защото нещата в историята са  обратими и  когато забравяме какви престъпления са ставали преди това и какви още могат да станат, впоследствие е добре да има такива чествания за паметта на жертвите от фашизма. За да могат да знаят младите, защото народ, който не познава миналото си, няма бъдеще…”

Общинските структури на БСП и БАС Ловеч поднесоха цветя  и венци на паметника на загинали партизани и ятаци от Партизански отряд "Христо Кърпачев", както и на паметника на моста, от който са изхвърляни телата. Цветя бяха поднесени и от името на народния представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Димитър Горов.