Създаване на консултативна структура към кмета и стимули за носителите на медали договориха спортните клубове и Казанджиев

Окт 15, 2015 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 1494

Кандидатът за кмет се ангажира с ремонт на базата, в която се провеждат тренировки

Да се създаде консултативна структура към кмета на общината по въпросите на спорта се споразумяха представители на спортните клубове в Ловеч и досегашния кмет на Ловеч и кандидат за следващ мандат от БСП Минчо Казанджиев. В нея да влязат експерти от общинската администрация, общински съветници, представители на РИО, шефовете на спортните клубове. 
Кандидатът за кмет се ангажира с ремонт на базата, в която се провеждат тренировки, като се проведат разговори и с директорите на училищата за ползване на спортната база в учебните заведения. Казанджиев увери, че и занапред общината ще предоставя средства за спортните клубове, като намерението е размерът им да се увеличава. Носителите на медали от шампионати ще получават финансови стимули. За Деня на Ловеч ще се организира спортен празник, в който участие ще взимат всички клубове. 
Самите спортисти си обещаха взаимна подкрепа при домакинства на турнири в града, а за участия извън Ловеч общината ще подсигури транспорт за желаещите да подкрепят местните състезатели.
Другото, което бе договорено на срещата вчера, е създаване на сдружение „Обединени спортни клубове“, като се запази самостоятелността на отделните клубове.