Казанджиев: Назначаваме работници към „Комунални дейности“ за почистване на зелените пространства и гробищните паркове в селата

Окт 06, 2015 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 1331

Искайте от нас, тропайте по масата, политиците не трябва да са лентяи“.

Ще назначим работници към предприятието „Комунални дейности“, което ще създадем, за почистване на зелените пространства и гробищните паркове в селата. Този ангажимент пое снощи по време на срещите си с жителите на Абланица и Лешница кандидатът за кмет Минчо Казанджиев. Той бе подкрепен в тази идея и от втория в кандидатската листа за общински съветници Милко Недялков. Освен големите неща трябва да се правя и много малки, за да усетят хората, че властта е близо до тях, каза Недялков. Бившият областен управител и дългогодишен председател на общинския съвет призова жителите на двете села да подкрепят кандидатите на БСП с бюлетина № 12 и после „искайте от нас, тропайте по масата, политиците не трябва да са лентяи“.

Работниците, които ще бъдат назначени към „Комунални дейности“, ще имат и необходимата техника за работа, посочи Казанджиев, който очерта пред хората от двете села и другите си бъдещи планове. Те са свързани със създаването на туристическо предприятие и на общинска фирма за управление на дейностите в зоопарка и разкриване на работни места, стимулиране на зеленчукопроизводството и овощарството и особено подкрепа за дребните земеделски производители, като, разбира се, ще се подпомога и големият бизнес, защото там е голямата заетост. Ще се търси изход от кризата в болницата, за където кандидатът за кмет има вече план, ще се правят и дребните, текущи ремонти на улиците и сградите, публична общинска собственост, в селата.

Специално за Абланица Казанджиев пое още един конкретен ангажимент – при следващата процедура за избор на изпълнител на транспортната линия ще бъде поискано с решение на общинския съвет и възложено на областния управител автобус да преминава през селото. Другото, с което дългогодишният кмет на община Ловеч и сега кандидат за четвърти мандат, се ангажира, е да бъдат осигурени нужните 1800 лв за рехабилитация на паметника на загиналите във войните в Абланица.

В Лешница гости и домакини се споразумяха да провеждат съвместни екоакции за почистване на селото, ще бъдат поставени и камери за видеонаблюдение. Ако има достатъчно желаещи, Домашният социален патронаж може да разшири дейността си и в Лешница, каза още Казанджиев, за да могат от социалните услуги на общината да се ползват повече жители.