Ремонт на основните улици и цялостен проект за архитектурен резерват Старо Стефанов, обеща Минчо Казанджиев

В Сливек кандидатът за кмет на БСП се ангажира с подмяна на вътрешния водопровод

Залагане на улиците „Церът“ и „Иван Вазов“ в с. Стефаново в капиталовата програма на община Ловеч за 2016 г. и изготвяне на цялостен проект за архитектурен резерват Старо Стефаново. Това обеща на среща в селото снощи кандидатът за кмет от БСП Минчо Казанджиев. „Реализацията на проекта едва ли ще стане със средства по оперативните програми, затова ще търсим варианти за финансиране със собствени средства, заем и други източници”, поясни Казанджиев. Проектът да включва, заръчаха жителите на Стефаново, подмяна на водопроводи, улична мрежа, осветление, всички обекти, общински и държавни, да бъдат реставрирани в автентичен вид.

Дългогодишният кмет на община Ловеч и сега кандидат за четвърти път пое ангажимент за последваща среща, като в нея се включат и животновъдите в селото, на която да бъде обсъдено предоставянето на пасища и за дребните стопани, както и всички други проблеми, породени от големия брой отглеждани животни в селото.

Казанджиев съобщи, че до края на годината общината е предвидила ремонт на улици в Стефаново, ще бъде подменен и покривът на читалището. Предстои ремонт и на местното школо, като със средства по оперативните програми то ще бъде преустроено в музей и зелено училище.

Изпращайки Казанджиев и отправяйки поръченията си за следващия мандат, жителите на Стефаново заявиха, че нямат колебания за кого ще гласуват – изборът им е бюлетина номер 12.

 

Казанджиев в Сливек: Подменяме вътрешната водопроводна мрежа

 

„Ще съфинансираме подмяната на вътрешната водопроводна мрежа в с. Сливек”. С това се ангажира на среща с жителите на селото кандидатът за кмет на община Ловеч от БСП Минчо Казанджиев. „От ВиК АД – Ловеч, са възложили проектиране на вътрешната водопроводна мрежа, тъй като това е селото в момента с най-наболелия проблем с водоснабдяването. Ще партнираме на ВиК-дружеството, както го направихме в ж. к. „Червен бряг“ и в с. Малиново”, обясни Казанджиев.

На срещата стана ясно, че довеждащият водопровод до напорния водоем на селото е с обща дължина 3700 метра, изграден е от етернитови тръби през далечната 1969 г., като през годините са подменени 40 на сто от тях. Десет години по-рано е започнало изграждането на вътрешната водопроводна мрежа в селата, тръбите вече са силно амортизирани и често аварират. Резултатът е недостиг на вода и загуби в размер на 60-70 %. От общо 4000 метра разпределителна мрежа реконструирани са едва 950 метра.

За ангажимента да се съфинансира подмяната на ВиК-мрежата кандидатът за кмет получи снощи поздравления от жителите на Сливек. Той започна предизборната си обиколка в общината от селото, в което живее, определяйки го като „моето село“, където се чувства приятно и уютно.