Кандидатът на „БСП за България“ за кмет на Ловеч Борислав Илевски закри предизборната си кампания

27.10.2023

Кандидатът на „БСП за България“ за кмет Борислав Илевски закри предизборната си кампания пред избиратели в градското читалище. Пред членовете и симпатизантите на партията той заяви, че се е включил в кметската надпревара заради годините безхаберие на местната власт и неглижирането на проблемите на жителите на общината. Той очерта някои от най-наболелите проблеми в общината - водоснабдяване, електрозахранване, течащи сгради, нерегламентирани сметища, липса на детски градини, производства, замърсяващи въздуха и водата. 

Илевски очерта и управленските си цели: социална защита на човешкото достойнство, граждански права и интересите на хората; икономически растеж, подобряване на градската среда и качеството на живот; съхраняване на културно-историческото наследство и превръщане на общината в най-привлекателна туристическа дестинация. 

Кандидатът на БСП подчерта, че има решения на проблемите и може да реализира целите, но трябва отчетност, контрол и гражданите да участват в решенията. Трябва да се сложи край на продажбите на общинска собственост, прекратяване на порочните практики с обществените поръчки, актуализиране на ОУП, рекламиране на културно-историческото наследство и природните дадености, ремонт и изграждане на пътната инфраструктура. 

„Нека в неделя се обединим и да започнем новото летоброене за община Ловеч. Вашият избор е моята отговорност за нашия обичан Ловеч!“, заяви Илевски.

Събитието закриха народният певец Христо Косашки и гайдари от Смолян.