Ирена Анастасова, БСП: Ще се борим за таван на цените на стоките от малката потребителска кошница

Мар 31, 2023 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 859

31.03.2023 г.

“Хората са изморени и искат да има работещ парламент и редовно правителство. Държавата буксува във всички сфери. Ние се срещнахме с много хора, макар и в селища с 50 човека, които живеят там, за тях е важно да ни видят. Хората разплакани казват: „Вие сте първият народен представител, който идва да ни види от толкова години“. А когато искаш да решаваш проблемите на хората, ти трябва да си ги видял отблизо”. Това заяви водачът на “БСП за България” в Ловеч Ирена Анастасова в ефира на БСТВ. 

Тя припомни свършеното от социалистите през последните месеци. “Не виждам какво по-ляво от това да осигуриш безплатни детски градини, безплатни учебници, да увеличиш майчинството и да направиш минималната заплата 50% от средната. Не бива нашите избиратели да се заблуждават, автентичната лява партия е БСП. Не сме отстъпили нито от програмата, нито от предизборните си обещания”, каза Анастасова.

И посочи какво още ще свършат социалистите в новото 49-ото Народно събрание: “Ново преизчисление на пенсиите, защото инфлацията изяде това увеличение, което беше направено. Предвиждаме еднократната помощ за деца до 4-ти клас да се увеличи на 350 лева и да стане за децата до 7-ми клас. Предвиждаме безплатни лекарства за децата до 14-годишна възраст и младите хора до 26 години да бъдат освободени от данъци”, изброи Анастасова. 

“Ще се борим за таван на цените на стоките от първа необходимост като временна мярка, защото виждаме, че няма как по друг начин да се овладее инфлацията, ще се борим да намерим подкрепа и от другите партии за тази мярка”, обясни тя. 

По думите ѝ държавата е абдикирала от проблемите на хората в малките населени места. “Изключително тежък проблем е липсата на медицинско обслужване, в редица населени места няма лекари и аптеки изобщо”, изрази притеснение Анастасова. 

Тя беше категорична, че БСП ще продължи да защитава християнските ценности. “Ние имаме подкрепа от много родителски организации, затова се надявам нашият референдум да успее. Така ние ще имаме законово право да запишем, че в българското училище се забранява пропагандиране на друг пол, освен мъж и жена. Не бива да бъркаме в душите на децата”, отбеляза тя. 

На финал водачът на листата на социалистите в Ловеч Ирена Анастасова призова българските граждани да дадат гласа си с номер 1 за „БСП за България“ в неделя.