Нинова в Ловеч: Потресаващо! С нашите пари се плаща на транссексуално шоу

Мар 28, 2023 ЛОВЕЧ Новини БСП 0 900

Джендър идеологията вече е държавна политика

“Фонд "Култура" е финансирал шоу с транссексуални с 93 000 лв. Потресаваща новина. Фондът е създаден да подпомага и стимулира развитието и разпространението на българската култура и духовност. Кой реши, че транссексуално шоу представлява българската  култура? И кой ще ми каже сега, че темата за джендър идеологията не е актуална? Та тя вече се е превърнала в държавна политика. Министерство на образованието финансира и одобрява учебници за 6-ти клас със задачи децата да обсъждат различна сексуална ориентация. Министерство на културата финансира и одобрява транссексуални проекти. През това време големи имена на българската култура и духовност живеят в нищета и бедност. Съюзите на писателите, на художниците, на музикалните дейци, на артистите и други се чудят как да оцелеят. Читалищата се рушат. Читалищните дейци изнемогват с минимални заплати, а децата играят народни танци и пеят народни песни измръзнали в студените салони. Културата ни е спасявала в най-тежки и мрачни времена. Тя никога не е добре финансирана.

Ние винаги сме искали да се заделя 1% от БВП за нея. Стефан Данаилов, Бог да го прости, го направи като министър. А днес какво? С нашите пари, на всички ни, плащаме, за да учат децата ни, че не са момчета и момичета и за да убиват най-ценното, което имаме като народ - културата и духовността. Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината, защото само БСП  се противопоставя на джендър идеологията в училищата. Само ние два пъти в парламента спираме такива закони. Много силни и влиятелни хора и организации се изправят срещу нас. Само с ваша подкрепа и повече депутати ще успеем, защото всички други партии гласуват за джендър идеологията. Да спасим децата си и да съхраним българската култура и духовност.”

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заключителната среща на листата на коалиция „БСП за България“ в Ловеч.

На срещата присъстваха oще водачът на листата на „БСП за България“ в 11 МИР Ловеч – Ирена Анастасова, секретарят на Изпълнителното бюро на партията Вяра Емилова, вторият в листата - Минчо Казанджиев, както и всички кандидати за народни представители от листата на социалистите в района, кметът на Троян – Донка Михайлова, кметът на Летница – д-р Красимир Джонев и членът на НС на БСП Веска Ненчева.