Вяра Емилова: Придобивките в социалната сфера станаха благодарение на БСП

Сеп 27, 2022 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 704

27.09.2022 г.

„Хората многократно ни сигнализираха за купуване на гласове. Заедно с колегите, които имат същите проблеми в Плевен, Монтана, Видин и Враца – обединихме се и подадохме отворено писмо до министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев с молба да засили контрола върху службите. За да може да се пресече тази порочна практика за купуване на гласове.“ Това заяви водачът на „БСП за България“ в Ловеч Вяра Емилова в ефира на БСТВ.

„При нашите срещи хората казват, че БСП е била коректен партньор в управлението както, и че без нас е нямало да се случат увеличените пенсии, майчински и ред други социални придобивки. Едно от нещата, които ще опитаме веднага след изборите, е да увеличим помощта за хора пострадали при бедствия и аварии, защото 315 лв. са крайно недостатъчни. Навсякъде заявяваме със самочувствие, че всичко направено в социалната сфера се случи благодарение на БСП. Хората знаят коя е социалната партия и кой от години воюва за техните права. И не носи позитив на партиите, които се опитват да си преписват тези заслуги“, обясни Емилова част от предложенията на левицата.

По думите й предложенията на социалистическата партия целят да има повече държава във всички сектори и е необходимо основен фокус да бъде поставен върху образованието. „Част от мерките ни в тази насока са безплатните учебници от 1 до 12 клас. Също така безплатните лекарства за деца до 14 години, както и при осигурени родители помощи при раждане на 1-во, 2-ро и 3-то дете. Зимата, която идва ще бъде трудна, но ние като социалистическа партия няма да оставим никой в нужда. Защото нашият приоритет преди всичко са хората“, добави тя за приоритетите на БСП. Емилова определи демографския проблем като основен и посочи, че в тази насока левицата предлага всички инвитро процедури да станат безплатни, за да може така да се помогне на младите хора, които имат репродуктивни проблеми.

Водачът на социалистическата партия в Ловеч подчерта, че като приоритет в следващото НС, БСП е записала в своята програма и ще отстоява подкрепа за зеленчукопроизводството, овощарството, био земеделието и животновъдството.

„Ловеч е изключително красив регион с много богата история. И затова с колегите от листата стартирахме инициатива да изготвим цялостен туристически продукт за областта, за да може тя да бъде добре рекламирана. Това ще привлече туристи и ще съживи бизнеса”, обобщи Емилова за приоритетите в региона. Тя добави, че всяко трето дете в Троян спортува и поради тази причина ще продължи да настоява за изграждането на модерна спортна зала там.

„Трябва да направим редовно правителство и да продължим да работим за интересите на България. Сигурна съм, че хората ни вярват и ще ни подкрепят с номер 28“, каза в заключение Вяра Емилова.