Вяра Емилова, БСП: Необходима е промяна в модела на образованието

Сеп 16, 2022 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 655

Заставаме твърдо за изграждането на атомната централа в Белене

„За разлика от друг път, на срещите сега има повече хора, които се интересуват какво е направено, какво предстои и защо държавата е в това състояние.“ Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в 11 МИР Ловеч Вяра Емилова в ефира на БСТВ.

„Председателят на БСП Корнелия Нинова беше на посещение в Ловеч, за да подкрепи кандидатите за народни представители. Посетихме и едно от най-модерните и проспериращи предприятия в Ловеч, което е специализирано в производството на мебели. Много е важно да бъде обвързано образованието с икономиката“, добави Емилова и подчерта, че социалистите винаги са подкрепяли тези идеи.

Тя коментира, че едно от основните настоявания на БСП е учебниците до 12 клас да бъдат безплатни. „В нашата програма сме заложили да се увеличат средствата за първокласници и осмокласници. Предлагаме и да има безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст. Увеличена е на 350 лв. еднократната помощ за всички деца от 1-ви до 4-ти клас – за началото на всяка учебна година. Заставаме зад идеята да има по един учебник за всеки предмет и сме категорично за промяна в модела на образованието, промяна в модела парите да следват ученика, защото тази система не работи. Увеличена е и еднократната помощ за майки, които са студентки на 6500 лева. Това е част от социалния ни пакет, който е насочен към младите хора“, обобщи Вяра Емилова за мерките на левицата и обяви, че БСП ще настояват всички инвитро процедури за млади семейства да бъдат напълно безплатни.

„Само преди няколко месеца бяхме пред вратите на АЕЦ „Белене“, защото без този проект нямаме чиста и екологична енергия. Подкрепихме дискусията в Плевен и казахме нещата, които са важни. В регионален мащаб това е важно, защото над 10 хиляди души ще са ангажирани да работят по изграждането на площадката, а над 30% от българските фирми ще могат да получат поръчки за различни дейности около строежа на атомната централа. По този начин ще стимулираме и бизнеса, който е в района. Заставаме твърдо за изграждането на централата в Белене - това е политика на Българската социалистическа партия“, посочи Емилова за организираната от БСП среща в Плевен на тема енергетика и позицията на социалистическата партия по отношение атомната централа в Белене.

Водачът на листата в Ловеч изтъкна като един от основните проблеми в региона прохода Беклемето да бъде целогодишно проходим. „До момента успяхме да намерим средства за проектиране, а сега са необходими средства за изграждане на снегозащитните съоръжения. Започваме активно да работим и за изграждането на спортна зала в Троян“, допълни тя за приоритетите на местно ниво.

„Обръщам се към всички, защото в това управление БСП доказа, че е социален стълб и сме предвидима партия с опит и кадри, които могат да реализират най-добрата политика за България. Затова призовавам всички хора да не се колебаят и на 2 октомври да кажат „Да“ на коалиция „БСП за България“ с номер 28. Ние няма да ви разочароваме“, каза в заключение Вяра Емилова.