Вяра Емилова: БСП винаги е с поглед към социалните нужди на хората

Сеп 14, 2022 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 729

14.09.2022 г.

Среща с работещите в сферата на социалните услуги в Троян проведоха днес водачът на листата на „БСП за България“ в 11 МИР Ловеч Вяра Емилова и Иван Кръстев - зам.-министър на труда и социалната политика в коалиционното правителство и кандидат за народен представител от листата на левицата в Стара Загора.

„Социалните услуги са много специфичен сектор. Подкрепата чрез социални услуги спомага за пълноценното участие на хората в общността, реализиране на права и подобряване на качеството им на живот. БСП винаги е с поглед към социалните нужди и за изминалите 7 месеца изплатихме на над 260 хиляди домакинства целева помощ за отопление през зимния сезон. Увеличихме месечната финансова подкрепа за хората с увреждания и повишихме средствата  за предоставяне на лична помощ с 223,5 млн. лв.”, заяви пред присъстващите Вяра Емилова.

Иван Кръстев отбеляза, че Троян е водеща община в предоставянето на социални услуги в Ловешка област и България като цяло. Като зам.-министър в едно от най-тежките министерства, Кръстев припомни, че в бюджета са отделени 22 млрд. за социална политика. „И благодарение на БСП има увеличение, а скоро и преизчисление на пенсиите. Ние имаме активна политика за младите хора, като увеличихме размера на майчинството през втората година на 710 лв., увеличихме детските надбавки, постигнахме 600 лв. необлагаем минимум за първо дете и 1200 за второ“, добави той.

Вяра Емилова и Иван Кръстев поеха ангажимент да съдействат за изграждане на Дома за стари хора в с. Врабево, както и за преместването на Дирекция „Социално подпомагане“ в нова сграда.

По-рано през деня те поздравиха кмета на Троян Донка Михайлова за откриването на нова социална услуга - Център за подкрепа на лица с увреждания, в който 30 души с увреждания ще получават дневни, полудневни, почасови и мобилни грижи.