Вяра Емилова в Летница: БСП има план за развитие на регионите и общините

Nov 10, 2021 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 523

10.11.2021 г.

"Силната регионална политика на "БСП за България" може да подпомогне трудните местни процеси с достъп до повече инвестиции, подобряване на транспортната и интернет комуникация между отделните общини, както и централните пътни артерии. Но най-важното, за да върнем хората в родните им места, е да има работа и прилични доходи. А тази цел ще бъде постигната, ако в общините остават повече средства от местните данъци и такси, особено в условията на пандемия. Именно такъв е планът на левицата за развитие на регионите ". Това заяви заяви водачът на листата на "БСП за България" в Ловеч Вяра Емилова по време на среща, която тя и Минчо Казанджиев, втори в листата на левицата и председателят на БСП – Летница Адриан Джонев проведоха с кмета на общината д-р Красимир Джонев. Кметът на Летница разказа, че общината е положила сериозни усилия да опази естествената красота на природата – всички отпадъци по селата и в околността се събират и изхвърлят на определени места – нещо, което не може да се каже за много от общините в страната. "Община Летница има изготвен общ устройствен план, който регламентира предназначението и развитието на територията, така че да няма случайно и неразрешено застрояване в района", каза още той. Според кмета Джонев именно доброто географско разположение на общината спомага за нейния растеж - през общината преминават важни транспортни коридори. По думите му коефициентът на икономическа активност в общината постепенно нараства, а общината полага сериозни усилия за устойчиво развитие на малките и средните предприятия. По отношение на земеделието в общината той обясни, че са налице благоприятни почвено-климатични условия за отглеждане на характерните земеделски култури.

„Община Летница е една от малкото общини в областта със запазено ниво в инвестициите и ръст на продукцията в селското стопанство. За това спомагат добре развита социална инфраструктура, съобразена с обслужваното население и населените места”, коментира след срещата Вяра Емилова. Тя посочи, че е приятно изненадана от наличният административен капацитет и опит в общината за подготовката и реализацията на европроекти.

Според водачът на листата на левицата в Ловеч не само младите, но и бизнесът се нуждаят от достъпен интернет. „Без наличие на комуникационни възможности, не е възможен икономически просперитет в населени места на общината", посочи Емилова и добави, че днешното управление на ГЕРБ в Ловеч просто не полага усилия в тази посока. Тя добави, че днес силна България е възможна само, ако всяка от общините в страната се вдигне икономически и демографски на крака.