Подкрепа за младите семейства и преизчисляване на пенсиите поискаха от кандидатите за депутати на КП "БСП за България" в Ловешко

Юли 04, 2021 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 568

04.07.2021

Продължават срещите на кандидатите за народни представители от листата на коалиция "БСП за България" за 11-ти МИР в Ловешка област. Водачът Ирена Анастасова и останалите кандидати - Минчо Казанджиев, Валентина Александрова, Иван Иванов, Христомир Маринов, Тодор Тодоров, посетиха селата Патрешко, Дебнево, Чифлик в община Троян, Бежаново и Дерманци в община Луковит, Баховица в община Ловеч. Срещнаха се и разговаряха с техните жители. Получиха подкрепа за основните предложения от предизборната програма на БСП.


Основният акцент в разговорите беше подкрепата за младите хора и младите семейства и категоричното мнение на възрастните хора, че пенсиите трябва да бъдат преизчислени: "Искаме преизчисляване на пенсиите. Не може да има пенсии под прага на бедност, както е сега. Как да живеят хората, които изградиха България, а сега държавата ги обрича на мизерия!". Водачът на листата увери, че както в 44-тото и 45-тото Народно събрание, така и в новия парламент БСП ще отстоява своята позиция по отношение на преизчисляването на пенсиите и че се надява новите партии в парламента да подкрепят левицата, посочват от партията.


Ирена Анастасова обяви, че след изборите, народните представители от лявата коалиция ще организират регулярни приемни за жителите на областта, както в общинските центрове, така и в по-малките населени места.
Срещите на кандидатите на БСП в областта продължават.