Радина Банкова: Време е да се създаде управление, обърнатo към гражданите

Окт 24, 2019 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 1311

24.10.2019 г.

"25 години развивам успешен бизнес в град Ловеч, но в един момент от живота си човек трябва да осъзнае личната си отговорност като гражданин и ангажимента си към качеството на живот и към хората, с които живее - да направи нещо за общността. Защото няма как да се чувстваш успешен, когато хората около теб не вярват в своето бъдеще. Не вярват, че Ловеч и околните села са добро място за живеене, демографската ситуация доказва това". Това заяви кандидатът за кмет на Ловеч, подкрепена от "БСП за България", Радина Банкова пред Bulgaria ON AIR. 

Тя сподели своя управленски опит: "Моят бизнес съм започнала абсолютно сама. Когато трябваше да стартирам с машини, с хора,  трябваше в ход да науча инженерната част от производството, как се работи с хора, как се градят екипи. Започнах  без външна финансова помощ. Когато не те е страх, когато имаш воля и вярваш, че можеш да успееш, всичко е възможно".

"Не съм част от статуквото. Издигната съм от независим инициативен комитет, в последствие съм подкрепена от БСП. На мнение съм, че е крайно време местното самоуправление да стане управление на гражданите. Трябва да имат по-голям достъп до контрола, до това какво всъщност се прави в общината, как се харчат парите. Считам, че е крайно време да се създаде такава система и структура на управление, която да е обърната към гражданите, да не бъде политически зависима - управление, което да не се грижи единствено за политическите интереси и партийните каси", каза още кандидатът.

Като един от най-важните си приоритети Банкова определи създаването на общинска кухня за града, която да предлага еко храна. "Трябва да осигурим качествена храна за децата, да се контролира  произходът на храната, начинът на нейното приготвяне и съответно- нейният път до детските градини и яслите, ако е възможно и до училищата. Такъв опит вече съществува в община Троян. Там това създава работни места, произвежда се на място при контролиран процес. Това означава подобряване на качеството и намаляване на разходите", обясни тя.

"За мен Ловеч е кауза и аз няма да спра да работя за нея, каквото и да се случи в изборния ден", завърши кандидатът за кмет на Ловеч Радина Банкова