Радина Банкова: Трябва да се отдели внимание на туризма в Ловеч като най - бърз начин за съживяването на бизнеса

Окт 11, 2019 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 1216

10.10.2019 г.

"Трябва да се отдели внимание на туризма в Ловеч като най - бърз начин за съживяването на бизнеса", заяви кандидатът за кмет на община Ловеч, подкрепена от "БСП за България", Радина Банкова на среща с представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес в града. По думите й в това отношение градът има традиции от близкото минало, но в последните години от общината са обърнали гръб на туризма. Банкова предложи да се създаде сдружение на собствениците с представител от общината, който да координира общата дейност. Според нея задължително трябва да се потърси и сътрудничеството на двете съседни общини - Летница и Троян. Тя наблегна, че за да се привлекат големи туроператори, които да доведат туристите в Ловеч, е наложителна сериозна подготовка - осигуряването на квалифициран персонал, за да могат да се предложат качествени услуги. "Биха могли да се използват учениците от езиковата гимназия в града като преводачи, да се подготвят карти на града с историческите обекти, музеи и обществени сгради, към които туристите биха проявили интерес", каза тя. По думите й трябва да се подготви план за действие и туристически продукт с участието на всички заинтересовани от града и не на последно място - в пряко сътрудничество с общинската администрация. Има работа по  подобряването на инфраструктурата,  осъществяването на проект, останал  назад в близките години, свързан с развитието на парка "Стратеш" и зоопарка, изграждането на нов въжен мост към стълбите за парк "Стратеш", извършването на ремонтни дейности около реставрираните къщи в стария квартал "Вароша". Радина Банкова смята, че не е направено достатъчно, за да се свърже Ловеч с името на Васил Левски и с това, че той е избрал града за столица на своята революционна организация, с Покритият мост, а и още колко много исторически събития, които е имало в Ловеч.

 Радина Банкова към жителите на с. Смочан: След изборите ще решим заедно вашите проблеми

"Ако гласувате за мен и за листата с общински съветници на БСП на предстоящите избори, ние ще се върнем при вас след изборите, за да направим план - селище по селище, кои са най - неотложните проблеми и как най - бързо да ги решим". С тези думи Радина Банкова се обърна към жителите на с. Смочан. Тя обясни, че по време на срещите си с граждани записва проблемите, които хората споделят с нея и най - вече възрастните жители на селата от общината. Банкова  сподели увереността си, че трябва да се защитават интересите на гражданите, да има грижа за тях, да се разширява социалната политика, а това в последното четиригодишно управление на общината го няма. Стилът на управление в общината трябва да се промени, трябва да се направи сериозно преструктуриране на повечето от дейностите в общинската администрация. По думите й е наложителен контактът с жителите на общината, търсене на тяхната подкрепа, отклик на проблемите им.

Юлия Несторова, кмет на Смочан в продължение на 20 години, сподели от името на своите съселяни, че както всички останали села в общината имат своите проблеми, така е и в тяхното село - пътят от Ловеч до Смочан е в окаяно състояние, повечето от улиците в селото не са ремонтирани от години; нямат нито личен лекар, нито стоматолог; сериозни трудности имат хората от селото в съжителството си с една голяма група от роми, трайно заселили се в Смочан.