Кирил Добрев в Ловеч : БСП е незаобиколим фактор, защото за нея гласуват хора с кауза

Окт 04, 2019 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 1585

Радина Банкова: Ловеч може да започне своето възраждане

"БСП е незаобиколим фактор, защото зад нея стоят хора, които гласуват с кауза". Така се обърна зам.-председателят на БСП Кирил Добрев към кандидата за кмет на община Ловеч Радина Банкова и членовете на инициативния й комитет. Той беше гост на откриването на предизборната кампания в Ловеч, където левицата представи своите кандидати за кметове на населени места и общински съветници. "През последните четири години Ловеч потъва и е време да си го върнем. Имаше времена, в които градът беше пример за цяла България като начин и стил на управление", подчерта Кирил Добрев. Пред препълнената зала заместник-председателят на БСП заяви категоричната си подкрепа за кандидата за кмет Радина Банкова и обясни, че няма нищо по-естествено от това една лява партия да търси съвместни действия с гражданите и различните форми на гражданско участие в обществения живот.

"Има нещо, което кардинално искаме да променим - моделът, който изградиха ГЕРБ. Те се вълнуват само от големи инфраструктурни проекти и обществени поръчки, досещате се защо. Да, строителство навсякъде трябва да има, но разумно и съобразено с реалните нужди на хората и най-вече качествено. Ние искаме да обърнем местната политика, по-скоро да я върнем към смисъла й - да е в услуга на гражданите и те да са центърът на всичко останало",  каза пред присъстващите Добрев и добави, че Радина Банкова, заедно с общинските съветници на БСП могат да дадат нова перспектива.

"Скъпи съграждани, благодаря ви, че сте тук, защото обичате Ловеч и неговата съдба ви вълнува", каза кандидатът за кмет Радина Банкова. Тя добави, че  заедно със своите съмишленици иска по-добро бъдеще за Ловеч. "Заедно с вас можем да го направим. Приех да се кандидатирам за кмет, защото Ловеч ми е дал много и според мен сега е моментът с помощта на всичко, което съм научила и постигнала в живота си дотук, да направя нещо добро за него и за хората, които живеят тук", заяви Радина Банкова. Тя добави, че иска Ловеч да е привлекателен и разпознаваем, хората в него да се усмихват, а селата да не изглеждат като кадри от следвоенен филм. "Искам да ви дам надежда и добре съм се подготвила за това - на срещите в кварталите и по селата ще чуете идеите ми за успешното управление на общината. Вярвам, че Ловеч е готов да започне своето ново възраждане и затова ми е необходима вашата подкрепа. Затова съм тук, пред вас, и знам, че това може да се случи", заключи Радина Банкова

"Заставам пред вас с вълнение и предчувствие, че това ще са изборите на БСП и тя ще се върне в местната власт в Ловеч", заяви народният представител Александър Симов. Той коментира, че през последните четири години управляващите в Ловеч са изсмукали ресурсите на града, няма никакви инвестиции, използвани са средства само от Европейските програми. "Един нов кмет в лицето на Радина Банкова заедно с добре подбран екип може да наложи началото на промяната в общинската администрация. България се нуждае от енергията на своите граждани, за да може нещата да се променят към добро", каза още Александър Симов.

Доротея Цанкова, водач на листата от кандидати за общински съветници, представи останалите 31-а кандидатури - както членове на партията и представители от гражданската квота. Сред тях са двама лекари, икономисти, инженери, компютърен специалист, както и 21 - годишен студент по право. "Радина Банкова е нашият кмет, който има нужда от нашата подкрепа, за да постигнем всички идеи, които имаме за бъдещето на града, заяви Доротея Цанкова.

Председателят на инициативния комитет, предложил кандидатурата на Радина Банкова за кмет на община Ловеч, Николай Стоянов заяви, че тя има характер, дух, мечти и е от хората, които могат да се справят с много и различни проблеми. "Радина Банкова е много добре подготвена, има много контакти у нас и в чужбина. Човек на света е, знае четири езика, но милее за родния си град Ловеч и, сигурен съм, ще направи всичко по силите си като кмет, за да просперира градът ни", завърши Стоянов.