Радина Банкова : Ще направя така, че в Ловеч хората да живеят по – добре

Окт 03, 2019 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 1485

Общината не е само един град, трябва да се грижим и за останалите населени места

"Много ловчанлии са разочаровани и  обезверени от сегашната ситуация в града. За мен Ловеч е кауза и с усилията на всички вас ще направим Ловеч едно добро място за живеене”.  Това заяви в с. Лешница кандидатът за кмет на Ловеч, подкрепена от „БСП за България”,  Радина Банкова. Тя коментира, че проблемите на регионите могат да се решат от хората в общините, ако всички заедно се обединят. – „Сериозно внимание трябва да се отдели на здравеопазването, на образованието, както и на развитието на малкия и средния бизнес, който сега е изтикан в покрайнините на Ловеч. Задължително трябва да се преструктурира общинската собственост, която да носи пари, а не да се разпродава", допълни тя.

„Искам да ви представя един изключително борбен човек, с успешен бизнес, с точни правила в работата си при ръководенето на хора, зад който общинската организация на БСП в Ловеч застава на предстоящите избори за местна власт”. Това каза областният  координатор на левицата Доротея Цанкова. Според Николай Стоянов, председател на инициативния комитет, предложил кандидатурата на Радина Банкова, тя би могла да управлява успешно общината единствено и само в интерес на гражданите, имайки зад гърба си 25 години успешен ръководен опит.  

Радина Банкова посети и с. Абланица. Тя коментира, че през последните четири години от управлението на общинската администрация проблемите на гражданите са оставени настрана. Според нея  още по- големи са проблемите в селата от общината. „Липсват комунални услуги - сметосъбирането не е общинска дейност, а се извършва от външна фирма, която минава през отделните селища на две или на три седмици веднъж. По селата липсва канализация, в много от тях има проблем и с питейната вода", коментира Банкова.  Тя подчерта, че много неща в управлението на общината е нужно да се променят. „Нито един проблем на хората не трябва да остава нерешен с оправданието, че в бюджета няма пари. Кметът трябва да е мениджър, да има добре подбран екип, с който да работи, вслушвайки се в съветите и сигналите на гражданите и подпомаган от съответната група общински съветници, която го подкрепя" , каза Радина Банкова.

По думите на Банкова болницата в Абланица, която в момента е оставена на самотек, трябва да се преструктурира. „Необходимо е да се търсят млади лекари и да се осигуряват стипендии, за да остават на работа в Ловеч и областта”, завърши Радина Банкова.