БСП-Ловеч призова Нинова да оттегли оставката си

Юни 14, 2019 Новини БСП 0 1249

14.06.2019

Общинският съвет на БСП Ловеч проведе заседание, на което бяха отчетени резултатите от проведените на 26 май избори за Европейски парламент. Бяха набелязани мерки за подобряване работата на СИК на територията на общината, както и първоначални действия за започване на кампанията за „Местни избори 2019“.

Членовете на Общинския съвет на БСП  Ловеч категорично призовават лидера на социалистите Корнелия Нинова да оттегли оставката си. „Резултатите от евроизборите показват, че БСП е единствената партия, която повишава подкрепата си“ заявяват ловешките социалисти.

Членовете на Общинския съвет на БСП Ловеч възложиха на делегатите на 49 Конгрес на БСП от община Ловеч да не подкрепят предложение за промяна в Устава, защото така ще бъде отнета възможността на редовите членове на партията да избират пряко своя лидер. „Демократичните промени в БСП трябва да продължат и да ги надграждаме, да даваме все по- голяма възможност на членовете на партията да участват във взимането на решения и избиране на личности, което от своя страна ще носи и възможност за набиране и на повече симпатизанти. Промяната на тези правила би върнала БСП на предишен етап, когато тя се ползваше с по – малко подкрепа и резултатите от избори преди 2016 година го показват категорично“, пишат още те.