Проф. Румен Гечев: Няма как да искаме увеличаване на субсидиите, когато властта в България краде парите

Май 16, 2019 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 1345

16.05.2019

 „Няма как да искаме увеличаване на субсидиите, когато властта в България краде парите.“ Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България” Румен Гечев в Ловешка област. Той  и Емил Георгиев посетиха Бежаново, Ъглен, Дерменци, Карлуково, Тетевен и Угърчин. "Ако бъда избран за европейски депутат, ще работя за промяна на модела, по който се формират и отпускат субсидиите. Те трябва да отиват при вас, земеделските производители, а не за къщички за гости на министри и техните заместници“, коментира Гечев пред селскостопански производители по време на обиколката си в Ловешка област.

На срещите хората се оплакаха от липсата на държавата в Северна България. Те разказват, че за тях става все по-трудно пласирането на продукцията, тъй като предприятията, които навремето са я изкупували и преработвали, са затворени.

„Не подценявайте Европейските избори. Те са изключително важни, защото, ако ги спечелим, ГЕРБ си отиват и България ще има съвсем друго лице в Европа. Няма как да искаме солидарност и увеличаване на субсидиите, когато властта в България краде парите“, категоричен бе Гечев. Той напомни, че ГЕРБ са се провалили в трите големи цели, които си поставиха, когато поеха управлението на страната през 2009 г. – влизането в Шенген и Еврозоната, както и отпадането на мониторинга над България.

„Прогонете страха така- както ние сме го направили! Всичко е в нашите ръце“, това коментира кандидатът за евродепутат Емил Георгиев. Той заяви, че ако бъде избран в Европейският парламент, ще работи Европа да се превърне в лидер в опазване на околната среда,  защото екологичните проблеми са факт. „Има ли я природата, ще ни има и нас. От нас зависи бъдещето на децата ни“, изрази мнение той. Георгиев се обяви против двойните стандарти : „Ще настоявам ЕС да бъде гарант и в защита на правата на всеки потребител. Всяка държава е важна, всеки човек е важен и двойният аршин няма място тук“, завърши Емил Георгиев.