Декларация на бластният съвет на БСП-Ловеч

19.06.2018 г.

Предвид появилата се в публичното пространство информация за  повдигнати обвинения срещу дългогодишният кмет на община Ловеч  Минчо Казанджиев, на  18 юни, на свое заседание, Областният съвет на БСП Ловеч изслуша господин Казанджиев. Той заяви, че  е убеден в своята невинност, но подава оставка, като председател на Областния съвет, за да  не се свързва случаят с партийната му дейност.

Областният съвет на БСП оценява,че Минчо Казанджиев е един от най-успешните общински кметове в България. Негова основна цел винаги е било да провежда политика, която да отговаря на потребностите на жителите на община Ловеч. По време на трите му мандата община Ловеч е в челните места по усвояване на средства и реализиране на проекти по Оперативна програма “Регионално развитие”. За рязането на ленти и откриването на обекти по време на неговите мандати, в Ловеч са идвали не един и двама министри, като работа му  е била оценена високо и лично от действащия министър-председател.

Областният съвет на БСП Ловеч, не приема оставката на Минчо Казанджиев. Призоваваме  правораздавателни органи за бърза и прозрачна работа по изясняване на случая.